Welkom op de website van Herkules
 EN  NL  FR 

Den Bierpruver verhuist naar het Kristus Koningplein

Antwerpen België Belgium Europa Europe kunstverhuizingen large art removals

EKEREN - Met lede ogen zagen buurtbewoners Den Bierpruver dinsdagmorgen vertrekken. Het beeldje dat de Ekerse bijnaam symboliseert, krijgt op het vernieuwde Kristus Koningplein een prominente plek.

De inwoners van Ekeren staan bekend als ‘bierpruvers’. Op het grondgebied van de Oude Heerlijkheid Ekeren waren vroeger heel wat brouwers actief. In 1990 werd op de hoek van de Driehoekstraat en het Geestenspoor een beeldje onthuld dat de naam Den Bierpruvers kreeg. Na precies 24 jaar, 9 maanden en 24 dagen verhuist Den Bierpruver naar het vernieuwde Kristus Koningplein. “Het beeldje krijgt een prominente plaats.”, zegt districtsvoorzitter Koen Palinckx (N-VA). In de buurt van het beeldje komen zitbanken, boompjes en een waterpartij.

Gasboete

Mia Hoeykens is meter van het beeldje en ziet haar manneke met lede ogen vertrekken. De bewoners van het Geestenspoor reageren gelaten. “We zullen je komen bezoeken”, zegt buurvrouw Hanna tegen het ventje met veiligheidshelm dat vakkundig wordt weggereden door de gespecialiseerde firma Herkules.  

Het beeldje staat voorlopig eenzaam op het Kristus Koningplein. De laatste zaterdag van augustus wordt het plein en het beeld officieel ingewijd. Een evenementenbureau schrijft het scenario. 

 Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published